Kılıçdaroğlu'nun sözleri demokrasiye ihanet

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ: Halkın yüzde 52 oyuyla seçilmiş bir kişi için nasıl olur da bu ifadeleri kullanabilirsiniz?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Ocak 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu'nun sözleri demokrasiye ihanet

Hakkı KURBAN / ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. Sorularımızı cevaplayan Doç. Dr. Özdağ, şu değerlendirmeleri yaptı: "Demokrasi, farklı fikirlere tahammül anlamı taşır ama Kılıçdaroğlu, ölçüyü kaçırdı, insanların haysiyetini hedef aldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza o sözleri söylemek, demokrasiye ihanettir. Halkın yüzde 52'sinin oyuyla seçilmiş biri için nasıl olur da o ifadeleri kullanabilirsiniz? CHP gibi köklü bir partinin Genel Başkanı'nın üslubuna dikkat etmesi gerekirdi. Bunlar eleştiri, fikir hürriyeti değil; hakaret, iftira ve bühtandır.

BÖYLE OLMAZ

Ülke, bir diktatör tarafından yönetiliyor olsa, böyle bir kongre yapabilirler miydi? Böyle bir konuşmayı yapabilirler miydi? Sözlerinin 'eleştiri' sınırları içerisinde değerlendirilebilecek bir yönü yoktu.

Fikri olmayan siyaset de yapmasın

Özdağ: Fikirleri olmayanlar, ya şiddete başvururlar ya da kötü söze. Fikriniz yoksa siyaset yapmayacaksınız ve Cumhurbaşkanına hakaret ederek siyasette yer edinmeyeceksiniz.

BÜYÜK LİDER

Cumhurbaşkanı, Türkiye tarihinde Atatürk'ten sonra en büyük lider olduğunu göstermiş bir kişidir. Ona hakaret ederek siyasette yer edinemezsiniz. Bu tavırlarından dolayı, vicdanlarda mahkum olacaklar, tarihte mahkum olacaklar ve millet nezdinde değer bulamayacaklar. Türkiye'den özür dilemeliler. Yoksa bu ayıptan kurtulamazlar.

Neden belli yerlerde yasak var?

Teröre destek bildirisine imza atan akademisyenleri de eleştiren Özdağ şöyle konuştu:

Bildirilerinde, terör örgütüne atıfta bile bulunmuyorlar. Sanki orada kadınları, çocukları uzaylılar öldürüyorlar. Niye Sur'da, Silopi'de, Cizre'de sokağa çıkma yasağı var da, Kürtlerin yaşadığı diğer yerlerde yok? Devletin maaşını alıp, PKK'nın ekmeğine yağ sürenler varsa, bunlarla mücadele edeceğiz. Demokrasilerde, demokrasiyi yıkma özgürlüğü yoktur. Yazarak terör örgütüne kalkan olmak yoktur. Aydın namusu, olayları objektif bir mantıkla ele almayı gerektirir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber